Werkwijze Buro TM

null

Buro TM maakt gebruik van een uniek assessment: de Core Value Index™ (CVI)

Core Values lndex: de aangeboren kern van mensen in kaart gebracht

Als enige partij in Nederland kunnen we de onveranderlijke aangeboren kern van mensen in kaart brengen. Onze Core Values lndex (CVI) legt bij mensen bloot of ze van nature aanleg hebben voor de functie en daardoor bevlogen zijn voor de activiteiten die ze doen. Bevlogenheid die niet voortkomt uit een goede werksfeer of een korte reisafstand bijvoorbeeld, maar puur uit de activiteiten zelf. De gevraagde skills zijn bij hen aangeboren. Mensen die de skills hebben aangeleerd kunnen weliswaar bekwaam zijn, maar als die skills in iemands onveranderlijke aangeboren kern liggen, is er sprake van bevlogenheid. Een CVI is een bijzondere, wetenschappelijk bewezen en gepatenteerde test naar iemands aangeboren kernwaarden en drijfveren, ontwikkeld vanuit de vraag van het bedrijfsleven om snel de juiste persoon op de juiste plek te zetten en hoe je hem of haar de juiste taken kunt laten doen. Het is als het ware een objectieve blauwdruk van iemands onveranderlijke kern en sterktes? Wat drijft ze? Wat hebben ze van hun omgeving nodig om de bijdrage te leveren waar ze van nature goed in zijn? Welk gedrag tonen ze als dit ontbreekt? Welke werkzaamheden kosten de kandidaten energie en met welke activiteiten laden ze zich op? Past hetgeen wat ze doen bij hun aangeboren kernwaarden? Waar liggen de mogelijkheden voor groei en ontwikkeling en wat kunnen ze voortaan maar beter laten? Een CVI maakt het inzichtelijk en leidt minimaal tot 30% besparing op tijd en kosten van het selectieproces.

De Core Values lndex scoort bij de ”repeat reliability test” een uitslag van 97,7%. Hiermee is de meetbaarheid van de aangeboren onveranderlijke kern van mensen met de CVI wetenschappelijk aangetoond.

Geen ’nurture’ maar ’nature’

Veel testen geven zelfinzicht, maar alleen de CVI focust op ’nature’ in plaats van ’nurture’. De CVI is dus geen persoonlijkheidstest die inzicht geeft in hoe je gevormd bent, noch een assessment waarmee wordt beoordeeld of je je bepaalde competenties eigen hebt gemaakt. De CVI brengt ieders unieke onveranderlijke aangeboren natuur in kaart. Die wordt bepaald door een combinatie van kernwaarden en geeft mensen inzicht in wie ze werkelijk zijn, waar ze energie van krijgen, wat ze energie kost, hoe ze beslissen, hoe ze confrontaties aan gaan, hoe ze leren, welke teambijdrage intrinsiek bij iemand past en nog veel meer.

Lynn E. Taylor omschrijft het als volgt: “If you know who you are and what you are, you find your place of best and highest and best contribution.

En dat is precies de meerwaarde die BuroTM door het gebruik van dit assessment kan bieden.