Top Performer Profile™ ( TPP™)

null

Ieder bedrijf heeft A, B, C en D-performers aan boord. A-performers zijn de bekende toppers en D-performers zijn de mensen die matig presteren. 80% van het werk wordt verzet door A- en B-performers. Ironisch genoeg vallen slechts ongeveer 20% van de medewerkers in deze categorieën, terwijl de overige 80% met een vergelijkbaar salaris wordt beloond. En dat terwijl een D-performer in een andere functie die aansluit bij zijn natuurlijke kernwaarden een A-performer kan zijn! Hierdoor kunt u als bedrijf veel besparen op het gebied van HR door de juiste keuzes te maken in het aannemen van personeel. Als onderneming heeft u er ten slotte baat bij uitsluitend A- of B-performers voor elke functie te hebben.
Samen met u stellen we een Top Performer Profile™ op voor elke vacature in uw organisatie. Hiermee weet u aan welke kernwaarden een kandidaat moet voeldoen.
Taylor Protocols™ heeft met de toepassing van het Top Performer Profile™ in de afgelopen 20 jaar ervaring opgedaan binnen meer dan 700 bedrijven en heeft een gepatenteerde methode ontwikkeld om reeds bij de voordeur een reële inschatting te kunnen maken hoe en beoogd toekomstig medewerker reageert op bepaalde vraagstukken die voortkomen uit de functie. Wij staan voor de uitstekende kwaliteit van ons product, daarom garanderen wij u dat u een Top Performer™ in dienst neemt. Mocht onverhoopt blijken dat dit niet het geval is, dan starten wij samen met u een nieuwe selectieproces.
Middels een Human Capital Audit™ kunnen we samen met u kijken of de C- en D-performers in uw organisatie beter tot hun recht komen op een andere positie in de organisatie of dat het beter is om afscheid van hun te nemen.